Kurs z obsługi małej gastronomii - gofry, wafle, naleśniki
Cel kursu:
Celem kursu jest przygotowanie uczestników do pracy przy obsłudze małej gastronomii z uwzględnieniem takich procesów roboczych jak:
- przygotowanie gofrów,
- przekładanych wafli,
- naleśników.
Stanowisko pracy do podjęcia po ukończonym kursie :
- kucharz,
- pomocnik kucharza,
- pracownik małej gastronomii,
- pracownik firmy cateringowej,
Informacja o przyszłym prawdopodobnym pracodawcy :
- bary, restauracje,
- inne placówki gastronomiczne,
- firmy cateringowe.
Tematyka szkolenia :
- BHP,
- surowce gastronomiczne,
- maszyny i urządzenia,
- stanowisko pracy,
- obróbka wstępna surowców,
- obróbka termiczna mięsa,
- sporządzanie potraw z mięsa,
- sporządzanie potraw z ryb,
- sporządzanie potraw z podrobów,
- sporządzanie potraw półmięsnych i jarskich,
- przygotowanie sosów gorących,
- przygotowanie deserów oraz napojów zimnych i gorących,
- przygotowanie zakąsek, surówek i sałątek,
- sporządzanie potraw dietetycznych,
- sporządzanie potraw wegetariańskich,
- sporządzanie zup,
- sporządzanie potraw z półproduktów i produktów gotowych (kanapki, frytki, zapiekanki).
Wymagania:
- ukończone 18 lat życia,
- wykształcenie zawodowe lub średnie,
- dobry stan zdrowia.
Sposób zakończenia kursu:
- egzamin wewnętrzny
Kontakt:
OŚRODEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W LUBACZOWIE
37-600 Lubaczów, ul. Rynek 25
Kom.: 692-445-016
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 16.00